REFERANSER

"Man kan sikkert regne seg fram til en effektøkning på 35 prosent med dette systemet. Det kommer an på mange faktorer. Men jeg liker løsningen, og jeg ville kjøpt den selv. Å kutte ut den ene varmeveksleren er det eneste fornuftige, spør du meg".

Michael Bantle, Seniorforsker, Termisk energi, SINTEF

til Teknisk Ukeblad 17 Desember 2019

Thon Hotell Harstad
Sjøgata 11, 9405 Harstad

Polar Energi har installert markedets eneste 3-rørs VRF "luft til vann" varmepumpe med en systemløsning som samtidig håndterer oppvarming, kjøling og tappevann.

Den unike varmesentralen et referanseanlegg av dimensjoner, og anlegget besøkes ofte av kjøletekniske eksperter fra hele verden.

thon hotell harstad.jpg

Kleiva Fiskefarm AS
9455 Engenes, Norge

Snøhetta er arkitekt bak det nye lagerbygget til M. Arvesen Eiendom AS på Engenes. All oppvarming i bygget er vannbåren varme fra en "luft til vann" varmesentral på ca 50 kW levert av Polar Energi AS. Vannbåren gulvvarme kombinert med Ecopan-paneler i taket gir komfort temperatur i byggmassen på 1200 m2 året rundt. Ekstrem energieffektivitet med driftsutgifter til oppvarming tilsvarende et stort bolighus.

Lagerbygg1.jpg

Ibestad Kommune
Ibestad Sykehjem, 9450 Hamnvik, Norge

Polar Energi har levert en ny "luft til vann" varmepumpeløsning med en varmekapasitet på 120 kW til det nye sykehjemmet i Hamnvik. 
Varmepumpen vannbåren varme og står for all oppvarming og varmtvannsproduksjon til bygningsmassen.

Ibestad_sykehjem.jpg

Tine Meierier
5705 Voss, Norge

Det gleder oss stort at store seriøse aktører i markedet nå også omfavner og anerkjenner at teknologien fra Polar Energi er banebrytende og uten sidestykke.

På Voss har vi installert en "luft til vann" varmepumpe med varmekapasitet på 62 kW hos Tine Meierier. I tillegg til vannbåren varme leverer den 760 liter med varmt forbruksvann på opptil 84°C.

Utvendig_4.jpeg

Harstad Vannbehandlingsanlegg
Harstad Kommune, 9400 Harstad, Norge

Harstad har et av Norges mest moderne vannbehandlings-anlegg. Bygget ble ferdigstilt i 2012, og da med oppvarming fra en bergvarmepumpe. Denne er nå byttet ut til fordel for en energieffektiv "luft til vann" varmesentral fra Polar Energi. Med det nye anlegget er driftskostnader til oppvarming redusert med ca 80 %. Her snakker vi økonomi i verdensklasse!

vannbehandling_1.jpg

Vinje Rør AS
3890 Vinje, Norge

Vinje Rør AS er er rørleggerbedrift i Vinje, Telemark. Her er "flisvarme" byttet ut til fordel av en "luft til vann" varmepumpe fra Polar Energi. Den nye varmepumpen gir behagelig varme i butikk og lagerlokaler året rundt.

Vinje Rør AS er også forhandler av Polar Energi og gjør salg og installasjoner i sitt lokalområde.

fasade_1.jpeg

Harstad Brygge Borettslag
Hamnneset, 9404 Harstad

Boligblokk med 81 leiligheter, opprinnelig oppført med elektrisk oppvarming og tappevannsproduksjon. Etter ca 13 år har de gamle beredertankene "takket for seg". Polar Energi har installert en ny "luft til vann" tappevannsvarmepumpe som yter 28 kW. 

2 energitanker på 750 liter hver produserer 1466 liter tappevann på 70°C. 

Utvendig_2.jpeg

Lavangen Kommune
Lavangen Skole, 9457 Tennevoll, Norge

Lavangen Skole har ca 130 elever og 5000 m2 inkludert flerbrukshall og svømmehall.

Et eldre oljefyringsanlegg på 400 kW er skiftet ut, og Polar Energi har installert en ny "luft til vann" varmesentral på 250 kW. Varmepumpe-løsningen fra Polar Energi dekker hele skolens energibehov for oppvarming og produksjon av varmt forbruksvann. 

5_outoor_units_U18ME5E8.jpg

ViaNor Bardufoss
9325 Bardufoss, Norge

ViaNor Bardufoss ble første kunde som fikk installert det nyeste produktet fra Polar Energi, energitanken VP380L "HIGH PERFORMANCE".
I Indre Troms blir er det skikkelig vinter. Med den nye varmepumpen hos ViaNor skal vi bevise for alle at en "luft til vann" varmepumpe kan fungere utmerket, også når "Kong Vinter" herjer som værst.

Utvendig_3.jpeg

Hageland Harstad
9406 Harstad, Norge

Finnes det et grønnere sted enn hos Hageland? Polar Energi er begeistret for å kunne samarbeide med Hageland Harstad. I dette prosjektet ble vi mer ydmyk med tanke på fornybar energi og hvorfor det grønne skiftet er så forferdelig viktig.

Den nye "luft til vann" varmesentralen skal ikke bare etablere et perfekt inneklima året rundt for grønne fingre, men også legge til rette for reduserte driftskostnader og optimal tilpasning til fremtidige effektbaserte tariffer fra strøm-leverandør.

fasade_1.JPG

Botnhamn Sveis AS
9373 Botnhamn, Norge

Botnhamn Sveis AS er lokalisert på øya Senja i Nord-Norge og leverer først og fremst mekaniske tjenester til hav- og sjømat industrien i sitt lokalområde.

Polar Energi AS har levert ny "luft til vann" varmepumpe for oppvarming av verkstedbygg slipphall og snøsmelting av utearealer.
Den nye varmepumpen yter ekstrem energieffektivitet og har en varmekapasitet på 120 kW.

Utedeler_3.jpeg

Midnattsol Opplevelse
9455 Engenes, Norge

Midnattsol Opplevelse ligger fint plassert på bryggekanten på Engenes, og her ligger det til rette for mange ulike og unike opplevelser ved havet. Polar Energi har installert en "luft til vann" varmepumpe som står for vannbåren varme og varmt tappevann til alle gjesterom og andre funksjoner i bygningsmassen.

fasade_2.jpg