VP 150/170L
Varmekapasitet 8 kW - 18 kW

Bestseller.png
OUTDOOR_U-100PZ3E5.jpg
150 170 and 380 440 tank and picture.png
unnamed.jpg
5213ccb1757b7f4c568b4568.jpg
CONTROL_CZ-RTC6BLW.jpg
R32.jpg

Vårt mest populære produkt og antakelig verdens mest energieffektive varmepumpe.


Produktet er spesielt utviklet for eneboliger og kan enkelt håndtere oppvarming av bygningsmasse opptil 400 m2. Systemet leverer vannbåren varme til gulv, radiatorer eller andre produkter for vannbåren oppvarming. I tillegg produserer den varmt forbruksvann på over hele 80°C! Nedregulert til 40°C avgir den ca 430 liter med varmt tappevann, og mer enn nok til å tilfredsstille behovet for selv de største familier. Med PSHI™ skjer all oppvarming kun ved tilførsel av energi fra energiproduksjonen i selve varmepumpesystemet, helt uten tilskudd fra elektriske varmekolber. Energieffektiviteten er ekstrem og varmepumpen leverer økonomi i verdensklasse. Vi har mange kunder som forbruker mindre enn 6.000 kWt i året til oppvarming og varmtvannsproduksjon i sin bolig. Samtlige boliginstallasjoner utføres med den miljøvennlige kjølegassen R32.

VP 150/170L er en moderne fremtidsrettet løsning som passer perfekt til miljøvennlige og energieffektive nybygg og rehabilitering av eldre boliger. Løsningen er minst like aktuell som erstatning for eldre varmesentraler som benytter fyringsolje eller gass, hvor driftskostnader vil kunne reduseres med opptil hele 85%.

VP150170L_31102019.jpeg

PSHI™ - Polar Super Heating Infusion

PSHI™ er vårt DNA og et varemerke for teknologien som er utviklet og patentert av Polar Energi. Teknologien er i dag godkjent og sertifisert av Patentstyret i Norge og i verden for øvrig. Med PSHI™ leverer vi luft til vann varmepumper med verdens beste energieffektivitet, og minst 35 % bedre enn noe annet produkt i markedet. Varmepumpene tilfredsstiller også alle krav og direktiver som EU stiller til produkter i denne kategorien.
 

PSHI™ representerer en banebrytende teknikk for varmeoverføring i en varmepumpe. Der alle andre leverandører benytter en ekstern kondensator (varmeveksler) for overføring av energi fra kjølemedium til vann, utfører vi kondenseringen og selve energiproduksjonen inne i selve energitanken. Den store fordelen er optimal energieffektivitet ettersom kondenseringen og energiproduksjonen er den eneste varmeoverføringen som systemløsningen med PSHI™ utfører. I tradisjonelle systemløsninger skjer flere varmeoverføringer, og hver av dem representerer et energitap (varmetap) som påfører systemet redusert energieffektivitet. F.eks., i en Monoblock systemløsning skjer energiproduksjonen (kondenseringen) i selve utendørsenheten, og før denne energien når frem til energitanken og tilføres denne, foretar systemløsningen ytterligere 2 varmeoverføringer via platevarmevekslere. 

 

Alle varmepumper avgir «super heating» i selve kjøleprosessen, men tradisjonelle systemløsninger får ikke utnyttet denne ettersom energiproduksjonen (kondenseringen) skjer utenfor selve energitanken. Med PSHI™ utnytter vi "Super Heating" energien i tillegg til den tradisjonelle energiproduksjonen som en varmepumpe avgir. Slik oppnår vi en mye høyere vanntemperatur i energitanken enn det som er mulig med tradisjonelle systemløsninger, uten tilskudd fra eksterne energikilder, f.eks. elektriske varmekolber.

 

Alle varmepumper går automatisk i de-frost modus ved lavere utendørstemperaturer. Avrimingen er et stort energitap og alt annet enn energieffektiv. Med PSHI™ utfører vi avriming minst 7 ganger raskere og mer effektivt enn det som er mulig med tradisjonelle systemløsninger. Ved å benytte "Super Heating" prosessen til avriming tilføres energien til fordamperen i utedelen mye raskere og mer effektivt. Energinivået i energitanken forblir uberørt under avrimingen.

Designløsningen med PSHI™ gir ikke bare markedets beste energieffektivitet, men også en langt større driftssikkerhet enn tradisjonelle varmepumpeløsninger. Elementer som «flow-switch» (flow sensor) og platevarmevekslere er fullstendig eliminert, og dette bidrar naturlig nok til en enklere og raskere installasjon også.

De mange fordelene som PSHI™ representerer er også utførlig testet i laboratorium av Panasonic. Panasonic tilbyr i dag Polar Energi produkter og teknologi som en del av sitt eget produkt sortiment over hele Europa.
 

Med PSHI™ vil Polar Energi bidra til å revolusjonere utviklingen av «luft til vann» varmepumper i tiden som kommer. 

patentstyret_black_white.jpg

KVALITET

Polar Energi produkter er 100 % utviklet i Norge, og tilpasset optimal ytelse selv når vinteren i Norge er på sitt kaldeste. Energitanken som installeres innendørs leveres i rustfritt stål av absolutt høyeste kvalitet, 316L.

Med en godstykkelse på opptil 3 mm, og isolasjonstykkelse på opptil 100 mm, leverer vi produkter med bedre spesifikasjoner enn de fleste andre. Sveising på rustfritt stål svekker den opprinnelige korrosjons bestandigheten av stålet, spesielt i og rundt sveisesømmer. Alle våre produkter syrebeises utvendig og innvendig i etterbehandlingen, og dermed gjenskapes de opprinnelige korrosjons bestandige egenskapene i det rustfrie stålet. Resultatet er produkter av ypperste kvalitet og med en forventet levetid på mer enn 30 år.

Med trygghet omkring våre kvalitetsprodukter tilbyr vi også Norges beste garantibetingelser. Energitanken som installeres innendørs leveres med 10 års full garanti i Norge.

Premium Qualit Badge Transparent.png